Het grootste voordeel van glasvezel? De glasvezel snelheid! Door middel van het glasvezelnetwerk krijg je toegang tot een zeer snelle internetverbinding, waarmee je razendsnel kunt downloaden, uploaden en op het web kunt surfen. Tegenwoordig stappen dan ook steeds meer mensen over op glasvezel en dat is gezien de vele voordelen die het met zich meebrengt ten opzichte van ADSL en kabel niet gek.
De internetverbinding is namelijk ontzettend consequent, er kan een snelheid van maar liefst 500 Mbps worden bereikt en glasvezelpakketten worden tegen aantrekkelijke tarieven aangeboden. Wat houd je nog tegen? Maak je op dit moment gebruik van een internetverbinding die door ADSL of kabel tot stand wordt gebracht en ben je niet helemaal tevreden, dan is het aan te raden om de overstap naar glasvezel te overwegen.
Door bij ons de glasvezel snelheid check uit te voeren, ontdek je wat voor snelheden bereikt kunnen worden op jouw adres.
Doe hier de Glasvezel snelheid check
Vul hieronder jouw postcode en adres in en controleer wat voor glasvezel snelheden gehaald kunnen worden op jouw adres!
Glasvezel VS ADSL
Maak je op dit moment gebruik van ADSL en wil je weten wat de voordelen zijn wanneer je overstapt op glasvezel? Met ADSL ontvang je een internetverbinding door middel van een telefoonlijn. Op de eerste plaats heb je dus een telefoonaansluiting c.q. abonnement nodig; ook wanneer je verder geen gebruik maakt van vaste telefonie.
Daarnaast gaat met een ADSL verbinding het uploaden van bestanden veel trager dan het downloaden, wat een nadeel is wanneer je regelmatig data wilt versturen. Met een glasvezel verbinding is van dit probleem geen sprake; de uploadsnelheid is namelijk gelijk aan de downloadsnelheid. Grote bestanden verzenden? Met glasvezel is het klusje zo geklaard. Behalve de uploadsnelheid is ook de gebruikelijke snelheid bij een glasvezel verbinding vele malen hoger dan die van een ADSL verbinding.
Met de laatstgenoemde bereik je snelheden van maximaal 50 Mbps; met glasvezel kan een snelheid van 500 Mbps worden behaald. Bovendien speelt bij ADSL de afstand tot aan de wijkcentrale een rol. Woon je meer dan 2 kilometer van de centrale, dan wordt het signaal zwakker. Met een glasvezel verbinding heb je van dit probleem geen last, de beloofde snelheid is de daadwerkelijke snelheid én deze wordt nooit aangetast door externe factoren.
Glasvezel VS kabel
Internet via de kabel komt tot stand met een kabelmodem. Hebben je buren ook kabel internet, dan zitten zij op dezelfde kabel aangesloten. Dit hoeft geen invloed te hebben op je eigen internetsnelheid, maar toch blijkt dit in de praktijk soms anders uit te pakken.
Met een glasvezel verbinding wordt iedere woning apart aangesloten op het glasvezelnetwerk, waardoor de snelheid nooit kan worden beïnvloed door andere gebruikers. Een ander voordeel van glasvezel is, dat je met meerdere personen in jouw woning tegelijkertijd gebruik kunt maken van de internetverbinding zonder dat de snelheid wordt aangetast. Bij een kabelverbinding is dit wel het geval.
Daarnaast is het bij kabel verplicht om een televisie abonnement af te sluiten, omdat de internetverbinding op dezelfde lijn binnenkomt als de ontvangst van de tv. Met glasvezel is het ook mogelijk om alleen internet af te nemen. Tot slot kan de maximale snelheid van de kabel a 200 Mbps niet tippen aan de zeer consequente en snelle 500 Mbps van glasvezel.
Glasvezel snelheid van providers
KPN
Bij Nederlands bekendste provider kun je een glasvezel internet abonnement afsluiten met een snelheid tot 500 Mbps. Dit is ideaal wanneer je een fanatieke internetgebruiker bent en regelmatig grote bestanden dient te verzenden. Wil je graag een KPN glasvezel abonnement, maar gebruik je het internet enkel om te surfen dan kun je ook een abonnement van 100 Mbps afsluiten.
Tele2
Bij de grootste prijsvechter van Nederland kun je kiezen uit drie verschillende glasvezel snelheden; 20, 50 en 100 Mbps. De twee laagste zijn prima, wanneer je het internet enkel gebruikt om te surfen en om je Social Media bij te werken. Maak je echter intensief gebruik van het internet en game je graag online of verstuur je online veel data, dan is 100 Mbps een aanrader.
Telfort
Bij Telfort kun je glasvezel internet afnemen in een Alles-in-één pakket. Je kunt hierbij kiezen uit twee snelheden; 100 en 200 Mbps. Maak je actief gebruik van het internet en download en upload je regelmatig grote bestanden dan is het aan te raden om 200 Mbps af te sluiten.
T-Mobile
Bij T-Mobile kun je een maximale snelheid van 500 Mbps afnemen, wat perfect is voor de zakelijke gebruiker of de fanatieke downloader. Heb je zoveel snelheid niet nodig, dan is het ook mogelijk om voor 50 of 100 Mbps te kiezen.
Fiber
De snelheid van Fiber is lastig in te schattig. Fiber strooit op haar website namelijk niet met getallen; zij geeft enkel aan de hoogst haalbare snelheid op jouw adres te leveren. Neem je contact op met Fiber, omdat je een abonnement wilt afsluiten dan kunnen ze je meer vertellen over de te verwachte snelheid op jouw adres.
XS4ALL
Bij XS4ALL is het ook mogelijk om de hoogst haalbare internetsnelheid a 500 Mbps af te nemen. Gebruik jij jouw internetverbinding niet dagelijks en zet je hem niet in voor zakelijk gebruik, dan behoort een lagere snelheid van 100 Mbps bij deze provider ook tot de mogelijkheden.
Glasvezel vergelijken
Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast en wil je graag overstappen op glasvezel? Een uitstekend idee! Doe dan direct de glasvezel snelheid check! Je zal er snel achter komen dat veel providers glasvezel aanbieden. Dit komt doordat het glasvezelnetwerk een open netwerk is, waarop alle providers hun diensten mogen aanbieden. Dit heeft als voordeel dat de abonnementsprijzen steeds aantrekkelijker worden, omdat de aanbieders met elkaar willen concurreren en dat je een provider kunt kiezen die het beste op jouw wensen aansluit.
Wil je weten welke provider het beste bij jouw situatie past? Je checkt het eenvoudig en snel met onze bovenstaande Glasvezel snelheid check!